Tukkerproat

De reis naar Belgrado

FC Twente gaat voor het eerst sinds acht jaar weer Europa in en stroomt in tijdens de derde voorronde Europa Conference League. De tegenstander? Dat weten we donderdag zeker, maar na de 1-4 overwinning van FK Čukarički vorige week durven wij het al wel te stellen: WE GAAN NAAR BELGRADO! 

Als Racing FC Union Luxemburg het niet op de heupen krijgt, speelt FC Twente op donderdag 4 augustus de eerste Europese uitwedstrijd van het seizoen. Tijd voor een nieuwe editie van ‘Tukkers on Tour’ naar de hoofdstad van Servië! 

Informatie FK Čukarički – FC Twente 

De wedstrijd gaat gespeeld worden in het stadion van Partizan Belgrado, in dat stadion kunnen zo’n 30.000 voetbalsupporters terwijl in het stadion van FK Čukarički normaal slechts 4.000 supporters kunnen. 

Verdere informatie over het aantal kaarten dat er voor FC Twente-supporters beschikbaar zal zijn en hoe je deze kunt kopen is nog niet bekend. Zodra deze informatie er is, vind je dat terug in dit bericht. 

Normaal gesproken krijgen de bezoekers 5% van de beschikbare kaarten aangewezen. Als hiervoor de 30.000 stoelen van het Partizanstadion gerekend worden, zouden er minimaal 1.500 Twente-supporters af kunnen reizen naar Belgrado. 

Volgens clubwatcher Tijmen van Wissing van RTV Oost zijn er ‘slechts’ 1.000 kaarten beschikbaar:

De reis naar Belgrado

Er zijn ongetwijfeld supportersverenigingen of vriendengroepen die met afgeladen bussen richting Belgrado vertrekken. Maar hoe kom je er als je geen bus of vriendengroep ter beschikking hebt? We hebben een aantal mogelijkheden voor je op een rij gezet! 

Met het vliegtuig naar Belgrado

De luchthavens zijn drukbezet en de prijzen van vluchten, zeker op zo’n korte termijn, zijn hoog. Schrik niet, maar dit zijn je beste opties: 

Vanuit Nederland

Amsterdam – Belgrado (AirSerbia)
H
een: 3 Augustus 20:20 – 22:35
Terug: 5 Augustus 17:10 – 19:40
Kosten: ongeveer €515,- 

Vanuit Duitsland

Düsseldorf – Belgrado (AirSerbia & Eurowings)
Heen: 3 Augustus 09:25 – 11:25
Terug: 5 Augusts 14:40 – 16:55
Kosten: ongeveer €578,-

Je kunt voor ongeveer 300 à 400 euro ook een vlucht boeken met tussenstop, dit is dan vaak in Wenen of Rome. 

De heenreis kan ook met Wizz Air, zij vliegen op 2 augustus om 10:15 van Eindhoven Airport naar Belgrado voor €99,99. De terugweg op 6 augustus met Wizz Air voor €159,99. 

Met het Openbaar Vervoer naar Belgrado

Je kunt ook met de trein en bus richting Belgrado. Hoewel het een heel karwei was om de snelste en goedkoopste optie te vinden, heb ik het volgende kunnen vinden. Je kunt zelf kiezen om een dag later te vertrekken, maar ik geef je even een voorbeeld met daarbij de kosten:

DatumVertrekVanNaarAankomst Kosten 
2-aug06:55HengeloMunster08:10

€    69,90

2-aug08:32MunsterDusseldorf09:47
2-aug10:09DusseldorfMunchen15:29
2-aug17:30MunchenBudapest00:19 €    39,90
3-aug16:30BudapestBelgrado22:30 €    21,99

Hierbij kun je de treintickets van Hengelo tot aan Budapest het beste boeken bij de Deutsche Bahn. Vervolgens kun je van Budapest naar Belgrado met een Flixbus, er is online namelijk geen geschikte treinverbinding tussen de twee steden te vinden, er zijn werkzaamheden en dit hele traject lijkt niet mogelijk met de trein. 

De totale kosten van dit enkeltje Belgrado zijn €131,79 en voor een retourtje ben je dus minder dan €300,- kwijt. Kijk ook eens bij Interrail passes, zeker als je verder in de maand augustus nog een vakantie gepland hebt of vaker door het buitenland met de trein reist, kan dat je veel geld schelen! 

Wil jij meer weten over met het Openbaar Vervoer naar Belgrado reizen? Laat hieronder een reactie achter of mail naar info@tukkerproat.nl 

Met de auto naar Belgrado

Roadtrippend naar Belgrado kan natuurlijk ook en is de voordeligste optie als je met een gevulde auto gaat. In totaal is het zo’n 1.600 kilometer vanaf Twente en ben je, zonder tussenstops, 16 uur onderweg. 

Een tussenstopje in Praag, Wenen of Budapest kan natuurlijk ook om het in 2 dagen te doen. 

Wie treffen we in de volgende ronde?

We gaan FC Koekariekie natuurlijk gewoon oprollen en door naar de Play-offs van de Europa Conference League, de laatste horde richting de groepsfase van het 3de en tevens mooiste Europese toernooi. 

Dit zijn de mogelijke tegenstanders van FC Twente in die volgende ronde:

Villarreal
West Ham United
Zorya Luhansk * 
FC Basel **

Slavia Praag **
Young Boys **
PAOK Thessaloniki ** 
Istanbul Basaksehir **

Maccabi Tel-Aviv **
FK Astana **
Molde FK **
APOEL Nicosia **

FCSB (Steaua Boekarest) **
Bate Borisov **
Rapid Wien **

* = moet nog eerst één ronde overleven
** = moet nog eerst nog meerdere rondes overleven

Disclaimer: Guus staat bekend om enkele foutjes in dit soort overzichten, dus ook hier zou wel eens een foutje ingeslopen kunnen zijn. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *